به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، ظهر امروز در نخستین جلسه از سلسله مباحث اخلاقی درماه مبارک رمضان پیرامون بحث شهوت، اظهار کرد: آیه 20 سوره حدید اقسام شهوت حلال دنیایی را مطرح می کند.
وی با بیان اینکه اشتیاق نفس به چیزی را شهوت می گویند، تصریح کرد: از همین کلمه شهوت، اشتهاء گرفته شده که در باب افتعال است که «ت» تای اختیار است پس اشتهاء یعتی اختیارا یک خواسته ای را انتخاب کردن است.
وی بیان کرد: شهوت یک صفت نفسانی است، نفس دارای صفاتی چون شهوت است، شهوت به خودی خود خوب و یا بد نیست، بلکه شهوت به چیز خوب، خوب است و شهوت و میل به جیز بد،بد است، غضب وعصبانیت خوب یا بد ندارد، بلکه غضب به دشمن خوب و غضب دربرابر مظلوم زشت و بد است.
عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: گاهی شهوت به امور آخرتی است، مثل شهوت به بهشت و گاهی شهوت به امور دنیایی است، شهوت به امور دنیایی مثل شهوت به خوراک که در آیات قرآن آمده است.
وی افزود: شهوت به امور آخرتی مثل شهوت به نعمت های بهشتی که به جسم انسان بازمی گرد و البته نعمتهای بهشتی هم هستند که به روح انسان برمی گردد و آن رضوان الهی است که در آیه 72 سوره توبه آمده است.
آیت الله مهدوی عنوان کرد: لذت بردن از نعمتهای بهشتی توسط مومنین در لوای رضایت الهی است، لذا می کوشیم خشنودی پرودگار شامل حال ما بشود.
وی ابراز کرد: شهوت های دنیایی هم بر دو قسم است، شهوت هایی که مربوط به خواسته های عقلانی است و گاهی شهوت مربوط به خواسته های نفسانی است، شهوت به خدمت کردن به مردم از جمله خواسته های عقلی است.
این استاد حوزه اذعان کرد: حالا گاهی عقل انسان اشتها دارد به امور خوب و گاهی نفس اشتها به اموری چون شهوت جنسی و خوردن و... دارد، خواست های دنیایی شامل حلال و حرام می شود، شهوت به حلال مباح است
وی خاطرنشان کرد: شهوت به حلال انسان را دیگر به خداوند نزدیک نمی کند ولی شهوت به حرام از خداوند دور می کند، مثلا شهوت جنسی حلال و حرام دارد، در دنیا هم یکسری شهوت های قهریه چون شهوت به شیر خوردن در بچه خردسال که بی اختیاری است و یک شهوت تبعی که اختیاری است.
آیت الله مهدوی بیان کرد: در نتیجه، خوب و بد بودن شهوت مربوط به متعلق بودنش هست، شهوت همراه و یار امام زمان(عج) بودن از نوع شهوت خوب و قابل ستایش است و گاهی شهوت به حرام ها از نوع شهوت بد است و حتی شدت و ضعف مدح ومذمت در این نیز به متعلق شهوت بستگی دارد .